HomeVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Deze website is bedoeld om je in hoofdlijnen te informeren over het culturele jaar. In samenwerking met de verenigingen en instellingen die de evenementen organiseren, proberen we de informatie zo compleet mogelijk te maken.

Op enkele veel voorkomende vragen hebben wij vooraf een antwoord geformuleerd:

Wat is ‘Culturele Gemeente’?

Coevorden is van september 2021 tot en met eind 2022 Culturele gemeente van Drenthe. We nemen het stokje over van Midden-Drenthe. Met onder meer een bijdrage van provincie Drenthe willen we een prachtig cultureel programma neerzetten. Samen met culturele organisaties in de hele gemeente en andere cultuurliefhebbers. Dat kan van alles zijn!

Wie zitten er in de organisatie?

Roelie Lubbers-Hilbrands is de aanjager van de club. Zij werkt samen met een zogeheten kernteam met medewerkers van de gemeente Coevorden. De bedoeling is dat verschillende werkgroepen met vele inwoners activiteiten gaan organiseren, met ondersteuning vanuit deze kerngroep.

Hoe kan ik een activiteit aanmelden?

Activiteiten aanmelden gaat via de pagina Meedoen. Op deze pagina staan de spelregels en de ‘aanmeldknop’.

Hoe kan ik subsidie aanvragen voor een cultureel initiatief?

Op de pagina Meedoen staan hiervoor de spelregels en de link naar het aanmeldformulier.

Moeten de activiteiten in het kader van het culturele jaar over vroeger gaan?

Zeker niet! De geschiedenis van de bevrijding van Coevorden mag dan wel centraal staan in 2022, maar dat betekent niet dat andere activiteiten ook een link met het verleden moeten hebben. Hedendaagse kunst en nieuwe vormen van cultuur worden sterk aanbevolen.

Momenteel hebben we nog te maken met beperkende maatregelen vanwege het coronavirus. Wat heeft dat voor invloed op de activiteiten?

We hopen natuurlijk op spoedige positieve ontwikkelingen rondom een vaccin.
In het programma hebben we er rekening mee gehouden dat een aantal activiteiten met de 1,5 meter maatregel nog steeds te realiseren is. Voor andere activiteiten wordt dat lastig en zal dat betekenen dat we de plannen moeten wijzigen.