HomeProgrammaThe Armed Man

The Armed Man

Van 3 tot en met 6 november zal het project ‘The Armed Man’ uitgevoerd worden. Uitgevoerd door de fanfare van muziekvereniging Excelsior aangevuld met een 150-koppig gemengd projectkoor en bijbehorende solisten. In het kader van “Coevorden culturele gemeente van Drenthe”  zal er groots uitgepakt worden. Dit met maar liefst 4 voorstellingen. Zoals het er nu naar uitziet vinden die plaats in de sporthal de Goorn te Oosterhesselen

Wat is ‘The Armed Man’

Een mis voor de vrede’  die bestaat uit dertien delen. Die afwisselen met literaire teksten en gebeden uit de hele wereld. Deze teksten gaan over oorlog en geweld, de gevolgen hiervan, en de hoop op duurzame vrede. Het werk is opgedragen aan de slachtoffers van de KosovKosovo oorlog.

Het begin is indrukwekkend. Wanneer in een stevige driekwartsmaat een stampvoetend koor met begeleiding van trommels haar intrede doet. Daarna wordt het L’homme armé gezongen. Gevolgd door het Kyrie uit de Katholieke mis met later het Sanctus en Agnus Dei. Verder bevat het werk Bijbelteksten, gedichten die betrekking hebben op de Vietnamese oorlog. Ook wordt het bombardement op Hiroshima, een Islamitisch gebed en teksten uit het Hindoeïsme gebruikt. Een geweldige climax wordt bereikt wanneer in het slotdeel weer het L’homme armé klinkt met daaropvolgend een koraal gebaseerd op het Bijbelboek Openbaring 21.

Het muziekstuk duurt 65 min en wordt ondersteund met filmbeelden.

Projectkoor

Op dit moment is het projectkoor, dat voor de Corona al gestart was, weer opnieuw benaderd om zich aan te melden. Er is ook plek vrij voor nieuwe zangers en zangeressen. Om het werk goed te kunnen uitvoeren is er tenminste een koor van 150 zangers en zangeressen nodig. Dus lijkt het u leuk om mee te doen, meld u aan via de website van Excelsior.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start in mei 2022. Houdt hiervoor de website en Facebookpagina van Excelsior Oosterhesselen in de gaten.