HomeProgrammaPodcast van Koevoorde tot Ganzenstad

Podcast van Koevoorde tot Ganzenstad

“Elke woensdag ga ik met een gepakte koffer op pad. Niet met kleding of toiletspullen, maar met opname-apparatuur. Op zoek naar de geschiedenis van de gemeente Coevorden.”

In samenwerking met gemeente-archivaris Henk Mepschen, maakt Paula Keizer vanuit streekomroep ZO!34 de podcast Van Koevoorde tot Ganzenstad. Aan het woord zijn historici, archeologen, ervaringsdeskundigen, kortom: iedereen die kan vertellen over de geschiedenis van de prachtige gemeente die zich ook dit jaar nog Culturele Gemeente van Drenthe mag noemen.

Vanaf begin januari zal om de week op zaterdag een nieuwe aflevering worden uitgebracht. Zo hoor je Wolter van Coeverden over zijn familie die jarenlang de scepter zwaaide vanuit het Coevorder kasteel, vertelt de eerste miss Ganzenhoedster hoe het was om zestig jaar geleden de titel te winnen en ook staan er nog afleveringen op de planning over de prinses van Zweeloo, de kerktoren van Sleen en de verdwenen boortoren in ‘t Haantje.

De eerste aflevering van Van Koevoorde tot Ganzenstad, begint uiteraard bij het begin: het ontstaan van Coevorden. Waarom is de plek hier ooit gevestigd? En waar is dat precies begonnen? Aan het woord zijn de archeologen die zelf onderzoek deden naar Coevorden en het ontstaan van de stad, en ontelbare vondsten deden van meer dan duizend jaar oud.

Om de week komt er op zaterdag een nieuwe aflevering uit van de podcast Van Koevoorde tot Ganzenstad. Luisteren kan via je podcast-app, via zo34.nl/vankoevoordetotganzenstad of om de week in ZO! Op Zaterdag tussen 10.00u en 12.00u op ZO!34.