HomeProgrammaMuziekstuk Bommen Berend

Muziekstuk Bommen Berend

Om alle amateurmusici in harmonie- en fanfareorkesten de gelegenheid te geven de compositie Bommen Berend uit het muziektheaterstuk te spelen, is ter inspiratie een circa 14 minuten durend extract van dit werk gemaakt.

Cultuurparticipatie

De verspreiding van de partituren en bladmuziek van dit werk voor de orkesten geschiedt vanaf digitaal door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO), via het medium Klankwijzer. De amateurorkesten kunnen de muziek dus kosteloos bemachtigen. Op deze wijze maken veel mensen kennis met de geschiedenis uit 1672 in het noordoosten van Nederland.

Audioversie

Opnames van deze compositie zijn gemaakt door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Deze zijn te beluisteren via YouTube.

Primeur voor Drents Jeugdorkest

De primeur van de uitvoering van dit werk voor amateurorkesten komt toe aan het Drents Jeugdorkest. Zij hebben tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2022 in Assen onder leiding van gastdirigent Tijmen Botma van de KMKJWF dit werk ten gehore gebracht. Het optreden vond plaats op het hoofdpodium tijdens de opening van het festival.

Componist: Jan de Haan
Partituren en bladmuziek voor: Harmonie- en fanfareorkesten
Beschikbaar: Digitaal, gratis, via Klankwijzer