HomeProgrammaKunstproject Souvenir

Kunstproject Souvenir

Aan het kunstproject Souvenir deden zo’n veertig beeldend kunstenaars uit de hele gemeente Coevorden mee. De schilders, beeldhouwers, tekenaars en fotografen bogen zich in dit culturele jaar over het thema souvenir. Een souvenir betekent voor iedereen iets anders. Een aandenken aan het verleden? Een blik op de toekomst? Een simpel eikeldopje kan de herinnering dragen aan een fantastische wereldreis. Ansichtkaarten die je naar huis stuurt, laten de wereld aan het thuisfront zien. Tijdens Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe werd de geschiedenis en de cultuur van Coevorden in de schijnwerpers gezet. Een viering van oude en nieuwe herinneringen. Kunstenaars lieten zien welke verhalen er beeldend te vertellen zijn. Van heel persoonlijk tot universeel herkenbaar.

Tentoonstelling

Alle kunstwerken werden verzameld in een tentoonstelling. Die opende op zaterdag 3 december om 15.00 uur in galerie Kunst op Vijf + het naburige pand nummer 7. Ook waren de Culturele Gemeente-schilderijen uit de kernen te zien. De tentoonstelling was tot en met 7 januari te bewonderen.

Deelnemende kunstenaars

Deze kunstenaars hebben meegedaan aan kunstproject Souvenir:
Agnes Hoekman, Anja Bos, Anne van Tiel, Annet Verplanke, Bea de Roo, Ben Ruwen, Berry Karsemeijer, Caroline Verschoor, Diana de Jong, Erik Maarten Jeroen Zwaga, Heleen Makkinga, Herman Kolker, Janny de Roo, Jeanet Regeling, Joke Holwarda, Joke Veltman, Jowan Remmig, Karien Kuin, Lia van Elffenbrinck, Linda Dijkstra, Marieke Geerlings, Marieke Meijerink, Marion Mencke, Martha Marjenburgh, Mieke Clement, Minno de Roo, Richard Ambergen, Roelof Roosjen, Roland van Balen, Saskia Dingelstad, Susan Ekkel, Theo van Meel, Vera van Brakel en Wanda Schaafsma.

Bewaarboek

Na afloop wordt het boek ‘Souvenir’ gepresenteerd. Een mooi bewaarboek van het kunstproject. Het eerste exemplaar wordt overhandigd tijdens de slotceremonie van Coevorden Culturele Gemeente. Daarna is het boek te koop bij galerie Kunst op Vijf en geselecteerde verkooppunten. Prijs van het boek is € 15.

Partners

De kerngroep Coevorden Culturele Gemeente werkte voor het kunstproject ‘Souvenir’ samen met Kunstcollectief SMALT en het Coevorder Kunstenaars Collectief.