HomeProgrammaKunstproject Souvenir

Kunstproject Souvenir

Aan het kunstproject Souvenir doen zo’n veertig beeldend kunstenaars uit de hele gemeente Coevorden mee. De schilders, beeldhouwers, tekenaars en fotografen bogen zich in dit culturele jaar over het thema souvenir. Een souvenir betekent voor iedereen iets anders. Een aandenken aan het verleden? Een blik op de toekomst? Een simpel eikeldopje kan de herinnering dragen aan een fantastische wereldreis. Ansichtkaarten die je naar huis stuurt, laten de wereld aan het thuisfront zien. Tijdens Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe zetten we de geschiedenis en de cultuur van Coevorden in de schijnwerpers. Een viering van oude en nieuwe herinneringen. Kunstenaars laten zien welke verhalen er beeldend te vertellen zijn. Van heel persoonlijk tot universeel herkenbaar.

Tentoonstelling

Alle kunstwerken worden verzameld in een tentoonstelling. Die opent op zaterdag 3 december om 15.00 uur in galerie Kunst op Vijf + het naburige pand nummer 7. Ook zijn de Culturele Gemeente-schilderijen uit de kernen te zien. De tentoonstelling staat tot en met 7 januari.

Bewaarboek

Na afloop wordt het boek ‘Souvenir’ gepresenteerd. Een mooi bewaarboek van het kunstproject. Het eerste exemplaar wordt overhandigd tijdens de slotceremonie van Coevorden Culturele Gemeente. Daarna is het boek te koop bij galerie Kunst op Vijf en geselecteerde verkooppunten. Tijdens de tentoonstelling is een speciaal voorverkoop-cadeau verkrijgbaar. Zo geeft u uzelf of een ander nu een bijzonder cadeau en komt het boek later automatisch in de brievenbus. Prijs van het boek is € 15.

Partners

De kerngroep Coevorden Culturele Gemeente werkt voor het kunstproject ‘Souvenir’ samen met Kunstcollectief SMALT en het Coevorder Kunstenaars Collectief. 

Wanneer en waar?

Galerie Kunst op Vijf
Sallandsestraat 5 en 7, Coevorden
Open: donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
Tentoonstelling Souvenir van 3 december t/m 7 januari a.s.
Gratis entree