HomeProgrammaKunstproject Souvenir

Kunstproject Souvenir

Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe organiseert het kunstproject ‘Souvenir’. Wij roepen alle beeldend kunstenaars uit de gemeente Coevorden op een nieuw werk te maken in dit Culturele Gemeente-jaar (2022). Een souvenir betekent voor iedereen iets anders. Een simpel eikeldopje kan de herinnering dragen aan een fantastische wereldreis. Ansichtkaarten die je naar huis stuurt, laten de wereld aan het thuisfront zien. En het beertje dat in de koffer meereist, neemt het thuisfront mee de wereld in. 

Tijdens Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe zetten we de geschiedenis en de cultuur van Coevorden in de schijnwerpers. Een viering van oude en nieuwe herinneringen. Na deze periode hopen we natuurlijk blijvende sporen in het culturele landschap van Coevorden te zien. We vragen beeldend kunstenaars souvenirs van/voor Coevorden anno 2022 te maken. En zoals beschreven kan een souvenir van alles zijn. Een aandenken aan het verleden? Een blik op de toekomst? Wij zijn benieuwd welke verhalen er beeldend te vertellen zijn.

Bekijk de video over dit project

Bekijk de video over Kunstproject Souvenir

Deelname

Zowel professionele en niet-professionele kunstenaars kunnen deelnemen aan dit project. Je moet wonen en/of werken in de gemeente Coevorden. Bij je aanmelding vragen we om een bewijs van jouw kunstenaarschap, bijvoorbeeld een portfolio of website waarop jouw werk te zien is. Deelname is niet gegarandeerd; je krijgt van ons een uitnodiging om definitief deel te nemen. Je krijgt dan € 300 vergoeding. Ben je professioneel kunstenaar? Neem dan contact met ons op over de vergoeding.

Boek en tentoonstelling

De resultaten worden verzameld in een tentoonstelling en een mooi bewaarboek. Van elke deelnemer wordt één werk opgenomen. Voor het boek lever je zelf een goede foto aan of er komt een fotograaf van ons langs. Het werk moet op een foto of anderzijds als afbeelding goed tot zijn recht komen, houd daar rekening mee. De tentoonstelling is eind december 2022. Na afloop van de tentoonstelling gaan de werken terug naar de maker. 

Aanmelding en deadlines

Professionele en niet-professionele kunstenaars uit de gemeente Coevorden kunnen zich opgeven via culturelegemeente@coevorden.nl. Vermeld daarbij: naam, adres, leeftijd, kort je idee/techniek en een link naar je portfolio/website. Het portfolio (enkele voorbeelden van je werk) mag ook via WeTransfer worden gestuurd. Als je niet in de gemeente Coevorden woont, graag je connectie met de gemeente toelichten. Aanmelden kan tot 1 maart 2022. Het kunstwerk moet af zijn voor 1 november 2022. 

Partners

De kerngroep Coevorden Culturele Gemeente werkt voor het kunstproject ‘Souvenir’ samen met Kunstcollectief SMALT en het Coevorder Kunstenaars Collectief.