HomeProgrammaCultuurpad Gemeente Coevorden

Cultuurpad Gemeente Coevorden

Wandelroute

Wandelen is goed voor elk en enorm populair. Wandelen is daarom ook een onderdeel van het culturele jaar. Door de hele gemeente is een langeafstandswandelpad uitgezet van meer dan 200 km. Elk dorp heeft een deel van die wandelroute gemaakt. De route begint waar het vorige dorp is geëindigd en eindigt waar het volgende dorp de route begint. Er is dus veel contact geweest tussen de dorpen onderling. Centraal in de routes staan cultuur en het thema ‘Verbonden in verhalen’.
Door het cultuurpad verbinden we alle dorpen, de stad en hun inwoners met elkaar. Als je het hele pad hebt bewandeld, heb je de hele gemeente leren kennen met al haar mooie (cultuur- en natuurhistorische) plekjes.

Het routeboekje is verkrijgbaar bij de TIPkantoren, ToReCo en de Readshop in Coevorden voor €9,95. Daarnaast is de route digitaal beschikbaar.

Pad-in-de-kijker-cultuurweekends

Het hele cultuurpad kan door iedereen zelfstandig worden gelopen. Maar er is meer… het is namelijk een themapad met als thema CULTUUR.
Om extra aandacht op dit wandelpad te vestigen zijn er verschillende weekenden in 2022 waarbij een gedeelte van dit pad extra in de kijker wordt gezet. Tijdens de speciale pad-in-de-kijker-cultuurweekends zijn verschillenden activiteiten te zien en te beleven in de dorpen.

Wanneer staat welke route en welk dorp in de kijker?

5, 6 en 7 augustus: Schoonoord en De Kiel
Etappes:
De Kiel – Schoonoord, circa 4,5 km
Schoonoord – Papeloze kerk, circa 8,5 km
Contactpersoon: Martha Marjenburgh
Activiteiten: Diverse activiteiten waaronder een puzzeltocht en musea die open zijn (waaronder brommermuseum)

13 en 14 augustus: Wezup
Etappes:
Zweeloo – Wezup, circa 5,5 km
Wezup – Wezuperbrug, circa 7 km
Wezuperbrug – De Kiel, circa 7,5 km
Contactpersoon: Thieu Stultiens
Activiteiten: Op 14 augustus de 25ste editie van de Kunstmarkt in Wezup. In Zweeloo zijn er exposities in de kunstenaarsherberg en het kerkje.

3 en 4 september: Oosterhesselen
Etappes:
Gees – Oosterhesselen, circa 3,5 km (zie ook 15 en 16 april)
Oosterhesselen – Benneveld, circa 9 km
Contactpersonen: Harm Abbing en Popko Hooiveld
Activiteiten: Cultureel Festival ‘Rondom de Oude Toren’ met een cultureel programma voor jong en oud: muziek, gedichten, tentoonstellingen, verhalenvertellers, etc.

10 en 11 september: Benneveld, Aalden en Zweeloo
Etappes:
Benneveld – Aalden, circa 5 km
Aalden – Zweeloo, circa 6 km
Contactpersonen: Mientje Harmsen (Zweeloo) en Anke Kamman (Aalden)
Activiteiten: schilderdag op buiten locatie in Zweeloo, open monumentendag, er zijn verschillende optredens, muziek op diverse plaatsen, er is een orgelconcert en een kunstenaarsproject in de kerk, kinderen kunnen kunst maken, diverse ateliers zijn open, er zijn verhalen vertellers, schrijvers van collectief AZ presenteren hun gezamenlijke geschreven boek en in de horeca zijn diverse activiteiten te doen. Kortom, genoeg te doen in Zweeloo

17 en 18 september: Dalerpeel
Etappes:
Coevorden – Steenwijksmoer- Dalerpeel
Contactpersoon: Jan Benjamins
Activiteiten: Viering 60 jaar muziekvereniging De Breibergers uit Dalerpeel met een tuinconcert op 18/9 in de Beleeftuin in Dalerpeel, samen met orkesten uit de omgeving.

Den Hool – Dalerveen Stieltjeskanaal – Coevorden
Voor deze etappe van circa 15 km zijn nog geen activiteiten en data aangemeld.

Fiets- en wandelroutes door de hele gemeente
Fiets- en wandelroutes door de hele gemeente