HomeProgrammaCultuurpad Gemeente Coevorden

Cultuurpad Gemeente Coevorden

Wandelroute

Wandelen is goed voor elk en enorm populair. Wandelen was daarom ook een onderdeel van het culturele jaar. Door de hele gemeente is een langeafstandswandelpad uitgezet van meer dan 200 km. Elk dorp heeft een deel van die wandelroute gemaakt. De route begint waar het vorige dorp is geëindigd en eindigt waar het volgende dorp de route begint. Er is dus veel contact geweest tussen de dorpen onderling. Centraal in de routes staan cultuur en het thema ‘Verbonden in verhalen’.
Door het cultuurpad verbinden we alle dorpen, de stad en hun inwoners met elkaar. Als je het hele pad hebt bewandeld, heb je de hele gemeente leren kennen met al haar mooie (cultuur- en natuurhistorische) plekjes.

Pad-in-de-kijker-cultuurweekends

Het hele cultuurpad kan door iedereen zelfstandig worden gelopen. Maar er is meer… het is namelijk een themapad met als thema CULTUUR.
Om extra aandacht op dit wandelpad te vestigen zijn er verschillende weekenden in 2022 geweest waarbij een gedeelte van dit pad extra in de kijker werd gezet. Tijdens de speciale pad-in-de-kijker-cultuurweekends waren verschillenden activiteiten te zien en te beleven in de dorpen.

Wil je een deel van de route in de gemeente wandelen?

De routes zijn digitaal beschikbaar. Het routeboekje is verkrijgbaar bij de TIPkantoren, ToReCo en de Readshop in Coevorden voor €9,95. Daarnaast is de route .

Fiets- en wandelroutes door de hele gemeente
Fiets- en wandelroutes door de hele gemeente