HomeNieuwsWe zijn begonnen!

We zijn begonnen!

Wat een dag was het! Afgelopen zaterdag was de officiële start van het culturele jaar in de gemeente Coevorden. We waren meteen verbonden in verhalen. Door de hele gemeente haalde wethouder Jeroen Huizing met zijn ‘gevolg’ kunstwerken en coupletten op in alle dorpen. Aan het einde van de dag kwam alles samen in Coevorden. Een gezamenlijk kunstwerk en een gezamenlijk lied.

Bustour

De dag begon vroeg in Coevorden. Wethouder Huizing en zijn ‘gevolg’, een aantal van de personages uit de voorstelling De Toorn van Thunaer, stapten daar in de bus. Op naar Meppen, want daar startte de rondtoer door de gemeente. Tussen 09.00 en 15.00 bezocht de bus 27 plekken om kunstwerken en coupletten op te halen. Soms werd ook het couplet daar nog even bij gezongen. Een mooi voorproefje voor de middag!

Weeshuisweide

Om 15.00 uur kwam de bus aan in Coevorden. Op de Weeshuisweide klonk al muziek van het Reünieorkest Artillerie Trompetterkorps. Vervolgens was het de beurt aan alle dorpen en de stad Coevorden om hun couplet van het lied te laten horen. Daarmee kwamen alle korte verhalen samen in één gezamenlijk lied. Daarna was het kunstwerk aan de beurt. Alle doeken waren inmiddels vastgemaakt op de grote lijst. Wethouder Huizing en landheer Harmannus en vrouwe Anna uit de Toorn van Thunaer trokken het doek naar beneden en onthulden het kunstwerk.

Een flinke knal

Of toch niet? Na de onthulling van het kunstwerk werd het culturele jaar officieel geopend met een schot van het kanon. De eerste poging was wat teleurstellend, maar bij de herkansing klonk er een harde knal. Het startschot, we gaan beginnen!

Nagenieten

Ben je benieuwd naar deze dag? Kijk dan de video of de foto’s die we hebben gemaakt!