HomeNieuwsVerhalen, gedichten en muziek ‘Rondom de oude Toren’ in Oosterhesselen

Verhalen, gedichten en muziek ‘Rondom de oude Toren’ in Oosterhesselen

Hesselen Cultureel organiseert op zaterdag 28 mei ‘Rondom de oude
Toren’; een evenement met verhalen uit de regio, gedichten én muziek! Zeven inwoners vertellen vanaf 19.00 uur op verschillende locaties rond de kerk hun verhalen; bekende en minder bekende maar stuk voor stuk bijzonder! Ook muziekvereniging Excelsior vertelt een (muzikaal) verhaal. Vanaf 21.00 uur is er muziek van folktrio de Assassenachs
.

Gedichten

Met de verhalen hoopt het bestuur mensen te inspireren om te gaan dichten. Over deze verhalen of over ander verhalen of plekken in Oosterhesselen, Gees of Zwinderen. Inwoners kunnen tot 15 juli hun gedichten insturen. Op 3 zaterdag september is er weer een evenement op de Brink met de presentatie van de gedichten en wederom muziek.

Verhalen

Het verhaal van burgemeester de Kock hoort er uiteraard bij. Maar ook het verhaal van het ontstaan van Voetbalvereniging VIOS en de verhalen van Hanna Bos (van kruidenier tot supermarkt) en Hans Lugies (60 jaar veehandelaar) zijn te beluisteren. En nog meer!

Scholen

Op OBS de Woert en het Esdalcollege vonden inmiddels gastlessen van een aantal verhalenvertellers plaats. Leerlingen werken in een cultureel project aan ook een gedicht, rap, kunstwerk of andere culturele uiting. Op 28 mei zijn de resultaten van deze projecten op de Brink te zien.

Hesselen Cultureel

Hesselen Cultureel organiseert maandelijks een concert in de kerk van Oosterhesselen. Coevorden is dit jaar Culturele gemeente van Drenthe. In dit culturele jaar, dat als thema Verbonden in Verhalen heeft, wil het bestuur iets extra’s doen. Voor jong en oud en breed cultureel. Iedereen is daarom van harte welkom, vanaf 19 uur op de Brink van Oosterhesselen. Toegang is gratis.