HomeNieuwsUpdate van de cultuurcoach

Update van de cultuurcoach

Het is tijd voor een update van de cultuurcoach. Deze keer in het kader van MUZIEK!

Aanjagen muziekonderwijs

Eén van de opdrachten die ik heb als Cultuurcoach is het aanjagen van muziekonderwijs. Hierbij vind ik het belangrijk om eens goed in kaart te brengen hoe het veld voor muziekonderwijs er nu uit ziet. Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende muzieklessen worden aangeboden in de gemeente Coevorden? Van saxofoon tot dwarsfluit, van gitaar tot hobo: wie weet zit er ook voor jou iets bij.

TalentenCentrum Coevorden

Wanneer je liever eerst laagdrempelig kennismaakt met een muziekinstrument, kan dat bij het TalentenCentrum Coevorden. Hier kun je een half jaar gratis lessen volgen van (amateur)muzikanten, bijvoorbeeld keyboard- of drumles. Het Talentencentrum is trouwens nog op zoek naar vrijwilligers die accordeon- of gitaarles kunnen geven. Ook mensen die mee willen denken en organiseren zijn zeer welkom!

Verenigingen

Ook zijn er onwijs veel verenigingen en koren te vinden in de gemeente, denk bijvoorbeeld aan Big Band Coevorden of Popkoor Sounds4You. Een plek om van elkaar te leren of met elkaar te werken aan een prachtig eindconcert!

Muziekonderwijs

Mijn uiteindelijke doel is om een totaaloverzicht te creëren. Dit berichtje is een aanloopje daarnaartoe, zodat kinderen én volwassenen nu hopelijk al beter de weg weten te vinden naar muziekonderwijs in de gemeente Coevorden. Want muziek maken kan een heerlijke uitlaatklep zijn, bevordert je creativiteit en samen muziek maken zorgt voor onvergetelijke momenten en plezier.

En natuurlijk vergeet ik nu vast veel mooie initiatieven! Bied jij ook muziekles aan in de gemeente of heb je andere ideeën op dit gebied, dan hoor ik het heel graag. Mail naar cultuurcoachcoevorden@kunstencultuur.nl

Doe-mee-webwinkel

De Gemeente Coevorden heeft overigens de Doe-Mee-Webwinkel voor inwoners met een minimum inkomen. . Ook het Rudi Zwols Fonds kan wellicht een uitkomst zijn. Wil je hier meer over weten of kom je er niet uit, neem dan vooral contact via cultuurcoachcoevorden@kunstencultuur.nl