HomeNieuwsTentoonstelling kunstproject Souvenir geopend!

Tentoonstelling kunstproject Souvenir geopend!

In een bomvolle galerie werd afgelopen zaterdag 3 december de tentoonstelling kunstproject Souvenir geopend. Wethouder Bea Meppelink en Gedeputeerde Nelleke Vedelaar knipten symbolisch het gouden lint door.

“Wat een rijke creatieve gemeente hebben we toch”
Projectleider Marieke Meijerink trapte af met een uitleg over het project. Ze vertelt dat vooral de atelierbezoeken bij de kunstenaars veel indruk op haar hebben gemaakt. ‘Overal stonden de deuren wagenwijd open voor een persoonlijke ontmoeting’. Daarna vertelde deelnemer en bekend kunstenaar Heleen Makkinga over een bijzondere ervaring met een olifant. ‘Dat was echt een klein wonder. En dat kan kunst ook doen, ik zoek de olifant in ieder kunstwerk.’ Als laatste was wethouder Bea Meppelink aan het woord. ‘Het is mooi om te zien dat er zo veel energie en inspiratie is vrijgekomen door dit project. Wat een rijke creatieve gemeente hebben we toch!’

Voor kunstproject Souvenir maakten 35 kunstenaars uit de gemeente Coevorden nieuw werk rondom het thema souvenir. Kunstenaars lieten zien wat hun interpretatie van een souvenir is. Van heel persoonlijk tot universeel herkenbaar. Van het kunstproject komt ook een mooi bewaarboek uit, die tijdens de tentoonstelling in de voorverkoop beschikbaar is. De prijs van het boek is €15,-. Deze tentoonstelling is te bezoeken tot en met 7 januari, van donderdag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00. De entree is gratis.

Meer informatie is te lezen via: https://www.cultureelcoevorden.nl/programma/kunstproject-souvenir/