HomeNieuwsStart project Klanken en kleuren door Vocalin Drenthe

Start project Klanken en kleuren door Vocalin Drenthe

Is zingen uw passie en wilt u binnen een aantal weken meedoen aan een concert met beroepssolisten en -orkest?
Meldt u zich dan aan voor het project Klanken en kleuren; via Gounod naar Van Gogh van Vocalin Drenthe.

Het projectkoor Vocalin Drenthe onder leiding van dirigent Roelof Bosma start op zaterdag 21 januari a.s. met het project Klanken en kleuren; via Gounod naar Van Gogh. Op het programma staan het Pater Noster (Onze Vader) en de Caeciliamis van Charles Gounod. Caecilia is de beschermvrouw van de muziek.  Aan het eind van de vijftiende eeuw wordt zij voorgesteld als patrones van (kerk)musici en orgelbouwers. In katholieke landen en streken dragen veel koren, fanfares, harmonieën en andere muziekensembles de naam Sint Caecilia.
De Caeciliamis is het bekendste werk van Charles Gounod op het gebied van kerkmuziek. De mis heeft een grote orkestbegeleiding, waardoor dit populaire werk niet vaak wordt uitgevoerd.

2023 is het Van Goghjaar en omdat Gounod en Van Gogh elkaar kenden, wordt er verbinding gezocht met de schilderkunst door amateurschilders uit de regio uit te nodigen.
Er zijn drie concerten gepland in maart 2023 in Emmen, in Hoogeveen en in Assen. Aan de concerten werken de volgende solisten mee: Sopraan Judith Sportel, tenor Aart Mateboer en bas Joep van Geffen. Koor en solisten worden tijdens het concert begeleid door Ensemble Conservatoire uit Zwolle.

Er wordt vanaf 21 januari 2023 gerepeteerd. Van de deelnemers wordt thuisstudie verwacht. De begeleiding tijdens de repetities is in handen van Karel van den Berg.

Meer informatie over het project vindt u op de site.
Wilt u meedoen? Geeft u zich dan zo snel mogelijk op via www.vocalindrenthe.nl