HomeNieuwsMuziek, zang en verhaal; een bijzonder kerstconcert in dorpskerk Sleen

Muziek, zang en verhaal; een bijzonder kerstconcert in dorpskerk Sleen

Met organist Eeuwe Zijlstra, vrouwenkoor Nova, verhalenverteller Harm Dijkstra.
Dinsdag 20 december om 20.00 uur in de Dorpskerk te Sleen
Kaarten à € 15,-(incl. pauzeconsumptie) te bestellen via zuidenveldcultureel@gmail.comOp dinsdagavond 20 december organiseert SCDZ een bijzonder kerstconcert in de dorpskerk te Sleen. De internationaal befaamde organist Eeuwe Zijlstra bespeelt het orgel, vrouwenkoor Nova uit Groningen, o.l.v. Mirna Westra zingt Christmas Carols en klassieke kerstnummers en verhalenverteller Harm Dijkstra uit Sleen vertelt een kerstverhaal over vluchtelingen.

December maand van tegenstellingen
Sommige delen van de wereld staan in brand vanwege een oorlog. Elders woeden orkanen. In Nederland hoor je vaak het woord crisis. Op allerlei fronten wordt er hard gewerkt aan oplossingen. Al deze dingen maken december tot een maand van tegenstellingen: donkerte naast licht. Letterlijk en figuurlijk. De kersttijd heeft iets feestelijks en daar doen we graag aan mee.

Oekraïense vluchtelingen
Waarom noemen we dit kerstconcert bijzonder? De laatste tijd heeft gastvrij Drenthe zich opengesteld voor vluchtelingen uit alle delen van de wereld. Stichting SCDZ stelt entreekaarten beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen die zijn opgevangen in Sleen, Gees en Coevorden. Het koor zingt in ieder geval één Oekraïens nummer en misschien komt er nog een Oekraïense bijdrage in welke vorm dan ook. De gemeente Coevorden steunt dit kerstproject graag. Tenslotte: als er na afloop een batig saldo is, wordt dat aan de voedselbank geschonken.

Nadere informatie bij SCDZ-voorzitter Thomas Hendriksen 06 53202625