HomeNieuwsKunstproject SOUVENIR van start

Kunstproject SOUVENIR van start

Na een oproep door COEVORDEN CULTURELE GEMEENTE gaan diverse beeldende kunstenaars uit de Gemeente Coevorden aan de slag met het KUNSTPROJECT SOUVENIR! 2022 is een bijzonder jaar waarin cultuur en geschiedenis in onze gemeente extra in de kijker staan. De beeldende kunstenaars zijn gevraagd souvenirs van en voor Coevorden anno 2022 te maken. Wat voor aandenken aan dit jaar willen ze meegeven de toekomst in?

Tentoonstelling en bewaarboek

De artistieke resultaten zullen worden verzameld in een tentoonstelling eind dit jaar en een mooi bewaarboek. Het boek wordt bij de slotmanifestatie van COEVORDEN CULTURELE GEMEENTE, VERBONDEN IN VERHALEN in december gepresenteerd.

Inspirerende aftrap

Tijdens de eerste bijeenkomst werd uitleg gegeven over het project en hebben de kunstenaars een inspirerende middag gehad van de kunstenaars Merijn Vrij uit Groningen en Saskia Dingelstad uit Dalen. Marieke Meijerinkvan de gemeente Coevorden begeleidt het project.

Wij wensen de kunstenaars veel succes! Uiteraard vinden we het leuk om jullie te blijven volgen hoe het jullie vergaat met je werk.