HomeNieuwsKrasse ouderen vertellen hun verhaal

Krasse ouderen vertellen hun verhaal

Op dinsdagavond 17 mei waren ze aanwezig bij de première in het Hofpoort Theater in Coevorden. De tien (voornamelijk) oudere inwoners van de gemeente Coevorden uit de serie Krasse verhalen.

Een TV-serie over krasse inwoners,  boordevol verhalen over hun jeugd, hun dorp en hun leven. De serie is een samenwerking tussen de gemeente Coevorden, Stedelijk Museum Coevorden, ZO!34 en filmmaakster Alieke Eising. Vanaf woensdag 18 mei zijn de tien afleveringen te zien bij ZO!34.

In het Stedelijk Museum volgt daarna een tentoonstelling waar de afleveringen ook te zien zijn. Het ontstaan van de Ganzenmarkt, Ellert en Brammert op het paasvuur, de vondst van de prinses van Zweeloo en een lijk onder de boerenkool in ‘t Haantje, het zijn maar een paar van de verhalen die in de serie voorbijkomen.

Op pad door de gemeente Coevorden

Voor de serie Krasse Verhalen gingen filmmaakster Alieke Eising en interviewster Marina Grootjans op pad door de gemeente Coevorden om verhalen op te halen. Vanaf 18 mei is de serie elke week op woensdag om 19.30 uur te zien bij ZO!34 en op zondag om 19.45 uur de herhaling. Je kunt ook online kijken op www.zo34.nl

Uitzendschema

Alle Krasse Verhalen op een rijtje met uitzenddatum.
18 mei                   Jan Warmolts / Aalden
25 mei                   Gezinus Hilbrands / Sleen
1 juni                     Tini Naber Boesjes / Dalen
8 juni                     Henk Arends / Coevorden
15 juni                   Johan van der Velde / Schoonoord
22 juni                   Roelie de Boer / De Kiel
29 juni                   Alexander Moes / ’t Haantje
6 juli                      Gosse Dekker / Wachtum
13 juli                    Hanna Bos Koopmans / Oosterhesselen
20 juli                    Reinder Schonewille / Geesbrug

Bijzondere openingstune

De serie kreeg een bijzondere openingstune. Zangeres en liedjesschrijver Kaylee Landhuis uit Coevorden schreef een prachtig nummer geïnspireerd op de serie. Tijdens de première zong ze het nummer voor het eerst voor publiek.