HomeNieuwsKoop nu je kaarten voor Woeste Gronden

Koop nu je kaarten voor Woeste Gronden

Woeste Gronden is de nieuwe spectaculaire openluchtvoorstelling van theaterproducent BUOG. Na het succes van Jumping Jack op het TT circuit, komen de theatermakers uit Leeuwarden opnieuw naar Drenthe met een grootschalige muzikale productie. De kaartverkoop is gestart! Koop nu je kaarten via de website van Woeste Gronden.

In Woeste Gronden staat het verhaal centraal van de 50 meter hoge boortoren die tijdens een proefboring in 1965 met veel geweld in de grond verdween. In september 2021 wordt de voorstelling acht keer opgevoerd op een boorlocatie in het Drentse dorp ’t Haantje. Vlakbij de plaats waar de boortoren indertijd werd verzwolgen door de woeste gronden.

Shakespeare op een boorlocatie


In Woeste Gronden wordt het klassieke verhaal van Macbeth verteld, maar dan in een totaal andere setting. Een koningsdrama over een boormeester die uiteindelijk met de boortoren ten onder zal gaan. Daarnaast zal de voorstelling in het Drents worden opgevoerd. “Een Shakespeare bewerking in de Drentse taal is uniek”, vertelt Kees Botman van BUOG. “We werken graag op  bijzondere locaties met acteurs uit de omgeving. Taal is daarbij belangrijk en het Drents voegt echt iets toe aan het verhaal.” 

Spectaculaire effecten


Volgens Botman belooft het een spectaculaire voorstelling te worden. “Wij houden van theater en van techniek en in deze voorstelling komt dat allemaal samen. Het oorspronkelijke verhaal van de boortoren is natuurlijk al een theaterstuk op zich, waarbij de aarde ineens zo’n groot ding opslokt. Het is de natuur die reageert op de mens. Een enorme technische uitdaging voor ons om dat goed over te brengen.”

Hits uit de Sixties


Woeste Gronden zit boordevol muziek. “1965 was een uniek muziekjaar”, aldus Botman. “De grootste hits uit die tijd worden nog steeds veel gedraaid en het grappige is dat veel songteksten precies passen in het verhaal. De muziek neemt de toeschouwers mee terug naar het jaar van de ramp met de boortoren”. 

Positief ondanks Corona


Corona is lastig voor de evenementenbranche, maar toch is Botman optimistisch gestemd. “De voorstellingen vinden plaats in september. Tegen die tijd zijn de meeste mensen wel gevaccineerd. Bovendien is het een evenement dat in de buitenlucht plaatsvindt. Wij zijn ervan overtuigd dat het straks gewoon door kan gaan. We zijn gestart met alle voorbereidingen en de repetities zijn begonnen. Ook is de kaartverkoop inmiddels gestart”, aldus Botman.

Woeste Gronden vormt een spectaculaire aftrap van het culturele jaar in de Gemeente Coevorden dat tot en met december 2022 Culturele Gemeente van de Provincie Drenthe is.