HomeNieuwsInformatie- en Inspiratieavond Culturele Gemeente Coevorden op 20 april 2022

Informatie- en Inspiratieavond Culturele Gemeente Coevorden op 20 april 2022

Voor inwoners, bedrijven en organisaties is er op woensdag 20 april een informatie- en inspiratieavond over Culturele Gemeente Coevorden. Aanwezigen worden op deze avond bijgepraat over wat er tot nu toe is georganiseerd, maar is er vooral veel aandacht voor de activiteiten die nog komen. Zo is er rondom de activiteiten van Coevorden 350 jaar ontzet nog ruimte voor inbreng.

Culturele gemeente

De gemeente Coevorden is van eind augustus 2021 t/m december 2022 culturele gemeente van Drenthe. Onderdeel van alle activiteiten is de viering en herdenking van 350 jaar ontzet van Coevorden. Dat gaat veel reuring brengen in de stad Coevorden.

Coevorden 350 jaar ontzet

Er zijn grote plannen voor de viering en de herdenking van 350 jaar ontzet van de stad Coevorden. Een kleine opsomming: Er komen een boek over 1672, een groots Bommen Berend theaterconcert, een jeugdtheaterstuk, de (wandel)tocht van Bommen Berend van Coevorden naar Groningen, fietstochten en een herdenkingspenning.

Theaterstuk

Scriptschrijver en regisseur Dick van den Heuvel heeft het plan een groots muziektheaterstuk in de stad te maken. Het is de bedoeling dat deelnemers uit Coevorden en omgeving meedoen aan het theaterstuk. De opvoeringen zijn in december dit jaar. De productie is op zoek naar zangers en acteurs!

Voor de (horeca)bedrijven en inwoners bieden al deze activiteiten veel kansen voor deelname en aanhaken. Daar wil de organisatie van Coevorden Culturele gemeente graag over in gesprek met geïnteresseerden. De avond wordt gehouden op 20 april om 20.00 uur in de Raadzaal in Coevorden. Aanmelden kan via een mail aan culturelegemeente@coevorden.nl.