HomeNieuwsDe Cultuurcoach: bruggenbouwer in de culturele sector

De Cultuurcoach: bruggenbouwer in de culturele sector

Met de Culturele Gemeente gebeurt er de laatste tijd veel op het gebied van kunst en cultuur. De gemeente wil kunst en cultuur echt weer op de kaart zetten. Daarom is Simone Koelman als Cultuurcoach aangesteld om allerlei partijen in het culturele veld én daarbuiten (weer) met elkaar te verbinden. Met als doel vele nieuwe ideeën en samenwerkingen te realiseren. Per 1 november is zij, vanuit Stichting Kunst & Cultuur (K&C), begonnen als Cultuurcoach. K&C zet zich in voor cultuuronderwijs en cultuurparticipatie, zodat zoveel mogelijk mensen meedoen met kunst en cultuur.

De cultuurcoach stelt zich voor: 

Mijn naam is Simone Koelman. Na de opleiding Commerciële Economie, Cultuurmanagement, ben ik in 2016 begonnen als medewerker Secretariaat & Marketing bij Theater Hofpoort. Hierdoor heb ik de gemeente Coevorden en haar inwoners al wat beter mogen leren kennen. Daarna ben ik 2017 aan de slag gegaan als (onder andere) projectmedewerker Cultuurmenu Coevorden bij Stichting Kunst & Cultuur, waardoor ik ook kennis maakte met het onderwijs.

En toen kwam de functie van Cultuurcoach op mijn pad en greep ik die enthousiast met beide handen aan! Ik hoop voor de inwoners van de gemeente Coevorden een toegankelijke Cultuur-coach te worden. Ik vind het belangrijk dat partijen zich gezien, geïnspireerd en geholpen voelen. Ik heb er zin om samen met jullie voor te zorgen dat mooie (nieuwe) culturele initiatieven ook werkelijk tot bloei mogen komen!

Wat doet een Cultuurcoach?

Als Cultuurcoach heb ik de opdracht gekregen om mij in te zetten voor cultuureducatie en -participatie, met in het bijzonder het muziekonderwijs. Ook ga ik cultuur verbinden met andere domeinen, zoals zorg, onderwijs, welzijn en sport. Maar een Cultuurcoach doet nog veel meer. Denk aan het onderhouden van contacten met het veld, kunst en cultuur toegankelijk maken voor alle inwoners en het organiseren van ontmoetingen en kennisuitwisselingen.

Kennismaken?

Ben jij werkzaam in de culturele sector en denk je dat het goed is als wij eens kennismaken? Stuur mij dan een mailtje: cultuurcoachcoevorden@kunstencultuur.nl