HomeNieuwsCultuurpad-in-de-kijker weekend Schoonoord

Cultuurpad-in-de-kijker weekend Schoonoord

Op 5, 6 en 7 augustus vindt het pad-in-de-kijker cultuur weekend plaats in en rondom Schoonoord. In Schoonoord vindt op 5 augustus de opening van het kunstproject ‘Cultuurpad op de fiets’. Een bijzonder project bestaande uit acht mozaïektegels die gemaakt zijn door de jongere en oudere bewoners van het dorp. De mozaïektegels worden geplaatst langs het fietspad tussen Openluchtmuseum Ellert en Brammert en de Papeloze kerk.

Mozaïektegels in het straatbeeld 

In Schoonoord is op diverse locaties kunst en cultuur te beleven. Waaronder het Openluchtmuseum Ellert en Brammert en het Brommermuseum. Een aantal dorpsbewoners vonden dat de aanwezigheid van de musea in het dorp wel bekender mocht worden. Het plan ontstond om door het dorp heen een aantal mozaïektegels in het straatbeeld te plaatsen, die naar de betreffende locaties zouden verwijzen. 

Gemaakt door jong en oud

De tegels zijn gemaakt door de bewoners van Ellertsveld samen met de schoolkinderen uit Schoonoord. Een project waarbij ze samen acht bijzondere mozaïektegels hebben ontworpen. De tegels worden langs het fietspad gelegd tussen museum Ellert en Brammert en de Papeloze kerk gelegd. Ze zijn dan zowel wandelend als fietsend goed te zien. Dit gedeelte van het fietspad krijgt de naam ‘Cultuurpad op de fiets’.

Opening door de fractievoorzitter van BBC

Het fietspad ‘Cultuurpad op de fiets’ wordt vrijdag 5 augustus om 10.00 uur geopend door Henk Mulder, fractievoorzitte van BBC. De opening vindt plaats op een locatie in het dorp net iets over de brug. 

Diverse activiteiten

Tijdens dit weekend is er ook een puzzeltocht met gebruik van QR-codes, waarmee een prijs te winnen is. Meer daarover wordt tijdens de opening op 5 augustus bekend gemaakt en is dan ook te vinden op de website van Schoonoord https://www.schoonoord.nl/. Ook het Brommermuseum zal op 5 augustus geopend zijn, de openingstijden zijn te vinden op de website van Schoonoord. 

Routes van het Cultuurpad rondom Schoonoord en de Kiel

Wil je een wandeling maken met een bezoek aan Schoonoord? Wandel dan één van de routes van het Cultuurpad op 5 augustus.

  • De Kiel – Schoonoord, circa 4,5 km
  • Schoonoord – Papeloze kerk, circa 8,5 km Meppen 

De wandelingen zijn online beschikbaar via welkomincoevorden.nl/cultuurpad