HomeNieuwsCultuurpad-in-de-kijker in en rondom Wezup op 14 augustus 

Cultuurpad-in-de-kijker in en rondom Wezup op 14 augustus 

Op 14 augustus vindt het speciale pad-in-de-kijker cultuur weekend plaats in en rondom Wezup. Tijdens het wandelen van een route van het Cultuurpad in en rondom Wezup kan je een bezoek brengen aan het dorp Wezup. In het dorp vindt de 25e editie van de Kunstmarkt Wezup plaats. De Kunstmarkt is te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur.

Kunstmarkt Wezup

Meer dan zeventig kunstenaars uit heel Nederland komen dan naar het Drentse dorp om kunst uit te stallen voor baanderdeuren, in boerenschuren, tuinen en weilanden. De kunst en kunstnijverheidsproducten trekken jaarlijks veel bekijks. In de sfeervolle marktkramen ontmoet u de kunstenaars die uitweiden over hun passie. Dit alles tegen de achtergrond van het authentieke, zomerse Drentse dorp Wezup.

Gezellige sfeer

Op de verschillende locaties rond de brink en het Westeinde ziet u schilderijen en tekeningen, kunstnijverheid, objecten van glas, metaal en keramiek, sieraden en zelfontworpen kleding. De kunstenaars vertellen u hoe het werk tot stand komt of geven demonstraties. De sfeer is gezellig en intiem. Dat maakt de Kunstmarkt Wezup speciaal.

Routes van het Cultuurpad rondom Wezup

Wil je een wandeling maken met een bezoek aan Wezup? Wandel dan één van de volgende routes van het Cultuurpad. 
– Zweeloo – Wezup, circa 5,5 km
– Wezup – Wezuperbrug, circa 7 km
– Wezuperbrug – De Kiel, circa 7,5 km

En komt je langs Zweeloo. In Zweeloo zijn er exposities in de kunstenaarsherberg en het kerkje.  De wandelingen zijn online beschikbaar via welkomincoevorden.nl/cultuurpad