HomeNieuwsCultuurpad in de kijker gezet in Gees

Cultuurpad in de kijker gezet in Gees

Op zondag 24 juli is het Cultuur- en Wandelpad van Gees in de kijker gezet in aanwezigheid van wethouder Bea Meppelink.

Veel belangstelling voor het Cultuurpad in en rondom Gees

Zo’n 80 mensen hebben op deze warme zondagmiddag kunnen kennismaken met het nieuwe wandelboekje Cultuurpad in de kijker. Een wandelroute van meer dan 200 kilometer door de gemeente Coevorden. De routes leiden langs bijzondere landschappelijke plekjes en natuur en een groot aantal cultuur-historische plaatsen in de omgeving. Zo is er ook een route in en rondom Gees.

Beeldentuin Gees

De Beeldentuin van Gees was de plek bij uitstek om tijdens de wandelroute te bezoeken. Ingeluid door de Drentse Jachthoornblazers werd het publiek door Kees van Dijk bijgepraat over de ins-en-outs van de nieuwe wandelroutes van het Cultuurpad. Kees heeft samen met Adri Kuypers ongelofelijk veel werk verricht in de voorbereiding van het wandelboekwerk. Daarvoor werden zij dan ook hartelijk bedankt door de voorzitter van PBG, Siny Vink.

Tentoonstelling schilderijen van kinderen uit Gees over Gees

In het voorjaar hebben 18 kinderen onder leiding van Rita Prent en Lot Rooijakkers in een drietal workshops schilderijen gemaakt over wat zij mooi en leuk vinden in Gees. De resultaten daarvan zijn nu tentoongesteld in het restaurant van de tuin. Gezamenlijk hebben de kinderen 31 schilderijen gemaakt, soms met verrassende resultaten. Natuurlijk zijn er mooie landschapjes en tafrelen van beesten in de weide. Anderen lieten hun fantasie de vrije loop en schilderden bijvoorbeeld “vette sportauto’s” of het “logo van Knol-Power”! En weer anderen verbeeldden krokodillen en de bananaskin “Peely” in het dorp……Alle jonge kunstenaars ontvingen een getuigschrift en een schetsboek met kleurstiften, als waardering voor hun creatieve inzet.

Veel gezelligheid zin de tuin

Onder leiding van Yvo van Marle kon iedereen een korte rondwandeling door de Beeldentuin maken om op deze zonovergoten dag van de ‘buitencultuur’ te genieten. Aansluitend werd nog gezellig bijgepraat onder het genot van een hapje en een drankje, aangeboden door Plaatselijk Belang Gees. Het gezelschap werd daarbij getrakteerd op een muzikale bijdrage van de Drente Jachthoornblazers. Veel dank gaat naar gastheer Yvo van Marle en naar de vele vrijwilligers die hebben geholpen bij het welslagen van dit dorpsfeestje!