HomeNieuwsCultuurpad-in-de-kijker Gees Oosterhesselen Benneveld

Cultuurpad-in-de-kijker Gees Oosterhesselen Benneveld

Op 3 en 4 september vindt het Cultuurpad-in-de-kijker weekend plaats in en rondom Gees, Oosterhesselen en Benneveld. In dit weekend kan je tijdens een wandeling van een deel van het Cultuurpad (12,5 km) een bezoek brengen aan Oosterhesselen. In het dorp is er veel te doen op cultureel gebied. De route eindigt in Benneveld. Hier wachten wandelaars aan het eind van de wandeling een verrassende ontvangst. 

Culturele beleving in Oosterhesselen

In het weekend verzorgt Hesselen Cultureel diverse activiteiten, waaronder de expositie ‘Op portret’ in de kerk van Oosterhesselen. Susan Ekkel, Thea Gerritsen, Bouwien Bonkes, Henk Eefting, Anneke Bloema en Alieke Eising laten op hun eigen wijze en met hun eigen techniek hun beeldend werk zien. De openingstijden zijn zaterdag 3 september van 10.00 -17.00 uur en zondag 4 september van 12.00-16.30 uur. Ook kan er een bezoek gebracht worden aan het atelier van Susan Ekkel, Langbos 64 te Oosterhesselen. Op zaterdag kan men in het atelier terecht van 10.30-16.30 uur en op zondag van 11.30-16.30 uur. 

Verhalen, gedichten en muziek

Tevens wordt door Hesselen Cultureel, als vervolg op de verhalenavond in mei, op zaterdagavond 3 september vanaf 20.00 uur het tweede deel van het project ‘Rondom de oude toren’ gehouden. Op de Brink wordt de eerste bundel met uitgekozen verhalen en gedichten aangeboden aan wethouder Bea Meppelink. Na de presentatie van verhalen en gedichten treedt de formatie Pick ’n Shovel op.

Cultuurpad route start in Gees

De wandeling gaat van Gees via Oosterhesselen en landgoed de Klencke naar Benneveld. De start is bij het Tourist Info Punt (TIP) aan de Dorpstraat 43 in Gees. In de TIP zijn op 3 september vanaf 10.00 tot 14.00 uur wandelroutes verkrijgbaar. 

Ontstaan van het Cultuurpad Coevorden

Met inzet van vrijwilligers uit alle dorpen van de gemeente en de stad Coevorden is een lange afstandswandeling van meer dan 200 kilometer uitgezet. Het Cultuurpad ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’ bestaat uit 23 verschillende wandelingen. De wandelingen laten zien hoe veelzijdig de gemeente Coevorden is qua natuur, landschap en cultuur.