HomeNieuwsCultuurpad Coevorden ‘Van de Kiel tot Steenwijksmoer’ aanwinst voor wandelaars

Cultuurpad Coevorden ‘Van de Kiel tot Steenwijksmoer’ aanwinst voor wandelaars

Met inzet van vrijwilligers uit alle dorpen van de gemeente en de stad Coevorden is een lange afstandswandeling van meer dan 200 kilometer uitgezet. Het Cultuurpad ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’ is officieel geopend door wethouder Jeroen Huizing van de Gemeente Coevorden en bestaat uit 23 verschillende wandelingen. De wandelingen laten zien hoe veelzijdig de gemeente Coevorden is qua natuur, landschap en cultuur.

Al wandelend beleven van natuur en cultuur

Het realiseren van het Cultuurpad is één van de vele initiatieven van het programma Culturele Gemeente Coevorden. “Vanuit het thema ‘Verbonden in Verhalen’ willen we met deze mooie wandelingen aandacht creëren voor onze mooie natuur, kunst, geschiedenis, het kenmerkende landschap en erfgoed in onze gemeente,” aldus kwartiermaker Roelie Lubbers.

Inzet van vele vrijwilligers uit de gemeente

Vele vrijwilligers uit de gemeente zijn met de routes aan de slag gegaan. Vervolgens zijn alle routes bij elkaar gebracht en hebben Wim Vogelzang, Adri Kuyper, Kees van Dijk en Leo Claessens vanuit de werkgroep zich volop ingezet om het Cultuurpad verder vorm te geven. Vogelzang bedacht de naam van de wandelroute: ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’. “Want deze wandelroute brengt je echt tot de verste hoeken van onze gemeente.” Kees van Dijk beaamt dat. “Ik woon hier toch al mijn hele leven, maar ben op plaatsen geweest die ik nooit had gezien. Prachtig!”

Visitekaartje

Stichting ToReCo is betrokken om van het Cultuurpad een uniek wandelboek te maken. “Zo’n mooie rondwandeling door onze gemeente is natuurlijk een prachtig visitekaartje”, vertelt (mw.) Jos Kasten, directeur van ToReCo. “Een project waar veel vrijwilligers aan hebben bijgedragen met als resultaat een prachtig kleurrijk boekwerk waarin de 23 wandelingen van het Cultuurpad zijn gebundeld.”

Pad-in-de-kijker-weekenden

Om extra aandacht op het Cultuurpad te vestigen, worden er pad-in-de-kijker-weekenden georganiseerd. In dat weekend staat een aantal routes centraal en zijn er in de dorpen verschillende culturele activiteiten. Meer informatie over data en activiteiten vind je op Cultuurpad Coevorden

Digitale routes en wandelboek

De digitale wandelingen van het Cultuurpad vind je op de website van welkomincoevorden. Het wandelboek is verkrijgbaar bij de TIP kantoren en ToreCo (Arsenaal) in Coevorden voor €9,50.