HomeNieuwsBurgemeester Bergsma opent Bevrijdingsfestival Drenthe!

Burgemeester Bergsma opent Bevrijdingsfestival Drenthe!

Het Drents Bevrijdingsfestival in Assen werd op 5 mei geopend door burgemeester Renze Bergsma in het kader van Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe,

Optreden Drents Jeugdorkest

Op het hoofdpodium was er een wervelend optreden van het Drents Jeugdorkest. Zij speelden het stuk ‘Bommen Berend’ van componist Jan de Haan. Gastdirigent majoor Tijmen Botma van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ leidde het orkest. 

Voorproefje muziektheater Bommen Berend

Het door het Drents Jeugdorkest gespeelde stuk ‘Bommen Berend’ is een voorproefje van het grote muziektheaterspektakel ‘Bommen Berend’. Dit stuk wordt op 25 en 26 augustus uitgevoerd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en drie (nationaal) bekende solisten. In het muziektheaterstuk komen actuele thema’s als vrijheid, internationale samenwerking, trots op je afkomst en hoop aan bod. 

Coevorden Plein

Op het festivalterrein van het Bevrijdingsfestival in Assen bevond zich ook het Coevorder Plein met vele culturele activiteiten. Met het optreden van het Levensliedproject en de presentatie van het Diversiteitsplatform Coevorden. Striptekenaar des Vaderlands, Herman Roozen, was aanwezig om live te tekenen. Met de deelname van de Culture Gemeente Coevorden werd het Bevrijdingsfestival een echt Drents feest wat we in vrijheid vieren.