HomeNieuwsBoekpresentatie ‘Sweel en de Zweelers’

Boekpresentatie ‘Sweel en de Zweelers’

Dee Historische Vereniging Zweeloo nodigt u uit voor de feestelijke boekpresentatie van “Sweel en de Zweelers”. De geschiedenis van zes dorpen in Zuid-Oost Drenthe. 

Sweel en de Zweelers

In 2018 heeft de Historische Vereniging Zweeloo het initiatief genomen om de bijzondere geschiedenis van de voormalige gemeente Zweeloo vast te leggen in een aantrekkelijk en voor iedereen toegankelijk boek. Nu, ruim vier jaar later, is het ambitieuze project afgerond en kunnen we het eindresultaat “Sweel en de Zweelers” met een meer dan tevreden gevoel aan de hopelijk vele lezers presenteren. 

Een lange reis door de boeiende geschiedenis van het kerspel Sweel en de gemeente Zweeloo. Zo zouden we de inhoud van “Sweel en de Zweelers” kunnen samenvatten. In 320 pagina’s, aangevuld met ruim 400 prachtige illustraties, worden de lezers deelgenoot van het boeiende verleden van Zweeloo en haar tijdspad naar 1998, het jaar van de gemeentelijke herindeling. 

Naar onze overtuiging zal “Sweel en de Zweelers” voor velen een waardevolle aanwinst zijn. 

Boekpresentatie

De presentatie vindt plaats op vrijdag 7 oktober 2022 in het kerkje van Zweeloo (De Wheem 10). De inloop is vanaf 14.30 uur, het programma start om 15.00 uur. Het eerste officiële exemplaar van “Sweel en de Zweelers” zal worden overhandigd aan Bert Hinnen, oud-burgemeester van de gemeente Zweeloo (1990-1996).