HomeNieuwsBijzondere samenwerking voor 350 jaar ontzet

Bijzondere samenwerking voor 350 jaar ontzet

Burgemeesters Koen Schuiling van Groningen en Renze Bergsma van Coevorden en de plaatsvervangend commandant Landstrijdkrachten generaal- majoor Rob Jeulink van de Koninklijke Landmacht hebben hun handtekening gezet onder een intentieverklaring. Een handtekening die staat voor een bijzondere samenwerking. Coevorden is Culturele gemeente van Drenthe tot eind 2022. Volgend jaar vier Groningen en Coevorden 350 jaar ontzet. Het is dan 350 jaar geleden dat Bommen Berend: Bernhard von Galen, bisschop van Munster, verdreven werd.

Voorstelling

De Koninklijke Landmacht stelt haar paradepaardje de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ beschikbaar voor de muzikale invulling van het project Bommen Berend. Een project dat plaatsvindt in Groningen en in Coevorden. Eind deze maand wordt er meer bekend gemaakt over deze uitvoering.

Groningen en Coevorden

350 jaar ontzet in Groningen én in Coevorden! Beide steden waren in 1672 bezet door Bommen Berend. Mede dankzij de dappere Coevordenaar Mijndert van der Thijnen, die in Groningen zijn plannen presenteerde, werd Coevorden bevrijd. Een prachtig verhaal waarover meer informatie te vinden via Cultureel Coevorden • Coevorden en het jaar 1672.

Koninklijke Landmacht

De Koninklijke Landmacht ziet met dit project een kans om een breed publiek informeren over de positie en ontwikkelingen van de landmacht. De inzet voor onze vrijheid krijgt met dit project expliciet een podium. Dit sluit aan bij de doelstelling van de KL om op te treden als maatschappelijk partner.

Verbonden in Verhalen

Coevorden is Culturele gemeente van Drenthe. Met de vier pijlers Verbinden, Verhalen, Vieren en Versterken werken we aan een gevarieerd cultureel aanbod en een goede basis voor een culturele toekomst in de gemeente. Samen met culturele organisaties en inwoners ontstaan prachtige plannen!