HomeNieuwsBestel hier uw kaarten voor het muziektheater Bommen Berend!

Bestel hier uw kaarten voor het muziektheater Bommen Berend!

Data

Donderdag 25 augustus om 20.00 uur

Vrijdag 26 augustus om 14.30 uur

Vrijdag 26 augustus om 20.00 uur

Locatie

Locatietheater in de loods van het magazijnencomplex Ministerie van Defensie in Coevorden (Mars 27).

Muziektheater Bommen Berend

Het muziektheater Bommen Berend neemt je mee naar het jaar 1672. In dat jaar voerde Bernhard von Galen, de bisschop van Münster, oorlog op onder andere diverse plekken in de provincie Overijssel en in de steden Coevorden en Groningen. Deze steden kregen door het ontzet onder leiding van generaal Rabenhaupt hun vrijheid terug. Von Galen, door het volk Bommen Berend genoemd, droop af.

Overweldigende muziek theater

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ zorgt met een bijzondere compositie van Jan de Haan voor een overweldigende muzikale belevenis. Het orkest staat onder leiding van chef dirigent majoor Tijmen Botma. Drie professionele, (inter)nationaal bekende en ervaren solisten spelen en bezingen de scènes in het stuk. De teksten zijn geschreven door Bouke Oldenhof. Hij weet op sensationele wijze woorden te geven aan de ‘Rampjaar’-thema’s als vrijheid van geloof en meningsuiting, hoop, internationale samenwerking, en trots op je afkomst en streek.

Veelzijdige solisten

De solisten zijn (opera)zanger Nico Wouterse (Bommen Berend), veelzijdig acteur en regisseur Wil van der Meer (generaal Rabenhaupt) en zangeres Céline Janssen (Lambertien) die opera vooral ziet als het nieuwe levenslied. Dan is er nog een vierde man, acteur Jelmer de Groot. Hij speelt vele belangrijke personages, van soldaat tot koning van Engeland. Het publiek zit voortdurend in actie en krijgt – mede door de overrompelende muziek- het gevoel midden in de strijd te zitten.

Op locatie

De voorstelling is op meerdere locaties. In Coevorden ervaart de bezoeker echt locatietheater. Op het magazijnencomplex van defensie aan de Nederlands-Duitse grens is een hal speciaal ingericht voor deze unieke voorstelling. Nabij het complex is een parkeerterrein ingericht vanwaar de bezoekers met georganiseerd vervoer naar de theaterhal worden gebracht. De voorstelling is op 28 augustus te zien bij SPOT/Oosterpoort in Groningen.