HomeNieuws11 en 12 juni wandelen en cultureel beleven tijdens het pad-in-de-kijker-weekend Nieuwlande

11 en 12 juni wandelen en cultureel beleven tijdens het pad-in-de-kijker-weekend Nieuwlande

11 en 12 juni vindt het speciale pad-in-de-kijker cultuurweekend in Nieuwlande plaats. Tijdens dit weekend zijn diverse culturele activiteiten te beleven op de volgende routes van het Cultuurpad Coevorden:
– Dalerpeel – Nieuwlande, circa 7 km
– Nieuwlande – Zwinderen, circa 9 km

Zaterdag 11 juni

10 – 17 uur: Onderduikersmuseum de Duikelaar, boeiend voor jong en oud. Speurtocht door het museum voor kinderen. 

11 uur: Speciale openstelling voormalig gereformeerde kerk met onderduikplek. De gids vertelt het verhaal van de twee jonge mannen die daar bijna 9 maanden zaten ondergedoken. Hoe en waarom zaten ze daar, wat deden ze er? 

Verzamelen voor de kerk: Johannes Poststraat 26, Nieuwlande

14 uur: Speciale openstelling voormalig gereformeerde kerk met onderduikplek. De gids vertelt het verhaal van de twee jonge mannen die daar bijna 9 maanden zaten ondergedoken. Hoe en waarom zaten ze daar, wat deden ze er? 

Verzamelen voor de kerk: Johannes Poststraat 26, Nieuwlande

15. uur: Gerwin Bast, vrijwillige boswachter van het unieke dorpsbos neemt u graag mee op excursie door het bos. Hij vertelt over de geschiedenis van het bos, maar ook over het ontdekpad voor jonge kinderen, de vistrap, de uitkijkpost en de verschillende wandelroutes. 

Verzamelen bij de picknickplek. Toegankelijk vanaf Oostopgaande (fietsers/voetgangers) en Boerdijk (auto). 

Zondag 12 juni

13 -17 uur: Onderduikersmuseum de Duikelaar, boeiend voor jong en oud. Speurtocht door het museum voor kinderen. 

13 – 16 uur: Bezoek het onderduikershol! Tussen 13.00 en 16.00 is er een gids aanwezig die meer informatie geeft. Hoe werd het hol gemaakt, wie zaten er? Dit en andere vragen zullen worden beantwoord. 

Onderduikershol in de Hollandsche Veldsche Bossen. Ingang Johannes Poststraat, tussen huisnummers 14 en 16, bordjes volgen.

De wandelroutes

Kijk hier voor de routes en andere data en locaties Pad-in-de-kijker-weekends, cultureel wandelplezier in de gemeente Coevorden!

Wandelboek Cultuurpad Coevorden

De routes zijn eveneens beschikbaar in het prachtige wandelboek Cultuurpad Coevorden van De Kiel tot Steenwijksmoer. Verkrijgbaar voor 9,95 euro bij de TIP kantoren in de gemeente Coevorden en ToReCo (Arsenaal) in Coevorden.