HomeMeedoen

Meedoen

Heb jij een cultureel idee?

Voor en tijdens het Culturele Jaar kun je een aanvraag voor een bijdrage doen voor culturele initiatieven, ideeën, projecten en/of evenementen. Voor het aanvragen van subsidie gelden twee spelregels. Dat wat je bedenkt moet een relatie hebben met ‘Verbonden in verhalen’ en met Verbinden, Verhalen, Versterken en Vieren. Ook moeten inwoners van de gemeente Coevorden er in of bij betrokken zijn.

De ‘Regeling Verbonden in Verhalen’

Wil je een idee voorleggen en subsidie aanvragen? Lees de voorwaarden en ga naar het aanvraag formulier. Graag volledig invullen met een begroting en toelichting en als het kan een projectplan. Uiterlijk zes weken nadat je je aanvraag instuurde hoor je of je een bijdrage ontvangt.

Evenementen melden

Het kan zijn dat je met je stichting of vereniging al iets bedacht hebt en geen bijdrage nodig hebt. Past het bij het culturele jaar? Meld het bij ons, wij zetten je evenement op de kalender van Cultureel Coevorden.

Meedoen als deelnemer of als vrijwilliger

Wil je meedoen aan één van de plannen, meld je dan aan via de knop hier onder. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meedoen als partner/sponsor

Tientallen grote en kleine evenementen vinden plaats onder de vlag van Culturele Gemeente. Ze staan goed in de publieke belangstelling en zijn heel geschikt voor publiciteit in de lokale en regionale media. Over Culturele Gemeente Coevorden wordt gesproken vooraf, tijdens en na het evenement. Daar zijn we van overtuigd.

In de spotlight

Culturele activiteiten kosten geld. Via de provincie en vanuit de gemeente zijn al bedragen gereserveerd. Daarnaast zoeken we partners om de evenementen maximaal tot hun recht te laten komen en te promoten. Door partner te worden staan het evenement en je bedrijf volop in de spotlights.

De culturele activiteiten geven als partner interessante ontmoetingsmogelijkheden, bijvoorbeeld voor het eigen personeel, maar ook voor klanten en relaties uit het eigen netwerk. Je draagt bij aan een mooi cultureel seizoen en met het partnerschap van Culturele Gemeente Coevorden ondersteun je ook je eigen PR. Genoeg redenen om sponsoring te overwegen.

Ongekende mogelijkheden

De activiteiten kunnen heel verschillend zijn en ook voor wie ze zijn en wat de bedoeling is. Daarom komen we graag persoonlijk met je in contact om te kijken wat er kan. Graag trekken we als partners met elkaar op!

Welke tegenprestatie kan voor de sponsoring geleverd worden? We denken hierbij aan het plaatsen van een logo op de website (met link), op programmaflyers, posters, banieren, afrasteringshekken, advertenties, spandoeken. Aan plaatsing van een advertentie in programmaflyer, toegang tot eventuele VIP ruimte bij activiteiten. Kaarten voor de voorstellingen, rol in de plannen, naamgever van een evenement en het gebruik van het logo ‘culturele gemeente’ op je eigen website en eventueel briefpapier. Misschien heb je zelf ideeën? We hebben het er graag met je over; we staan overal voor open!

Wil je meedoen als partner/sponsor?

Neem dan contact op met Roelie Lubbers-Hilbrands via telefoon 06-53303499 of via e-mail naar culturelegemeente@coevorden.nl. Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook.