HomeGrote plannenJongeren en verhalen

Jongeren en verhalen

Wat is het idee?

Het idee is om in samen met scholen in het culturele jaar vier keer een magazine uit te brengen voor jongeren in verschillende leeftijdsgroepen. Over het erfgoed en de cultuur van de hele Gemeente Coevorden. Het doel is de geschiedenis en cultuur over te brengen en lees- en taalvaardigheid te stimuleren. Er kan een website aan gekoppeld worden of een app.

Een magazine vol leuke items. Een stripverhaal, (spannend) jeugdverhaal, recepten (verantwoord en lekker), mijn museumstuk, erop uit, een historische plek (de plek en het verhaal), kruip in de huid van .. (historische figuur), erfgoedspel, doe opdrachten, wist je datjes, je bucketlist in de gemeente, gedicht, liedjes met eventueel bladmuziek, fotowedstrijd, schat zoeken, et cetera.

Organisatie

De organisatie bestaat uit een een paar mensen van het kernteam Culturele Gemeente Coevorden, vertegenwoordigers van de samenwerkingspartners (onderwijs, kunst & cultuur, musea, historische verenigingen, bibliotheek, fotoclubs, etc), medewerkers aan het blad (auteurs, illustratoren) en enkele kinderen uit de doelgroep.

Wie zoeken we?

We zoeken mensen (professionals en vrijwilligers), het liefst uit de Gemeente Coevorden of met een band met de Gemeente Coevorden. Wij zijn op zoek naar:

  • Auteurs (algemeen, cultuur, kunst, historisch);
  • Illustratoren;
  • Fotografen en fotobewerkers;
  • Vormgevers;
  • Educatiemedewerkers;
  • Vrijwilligers voor de PR: vloggers, social media, podcasts;
  • Overige creatievelingen.

Wil je meedoen? Meld je dan vóór 1 november 2020 aan via het contactformulier. Uit de aanmeldingen wordt een werkgroep gevormd en dan kan het schrijven en samenstellen beginnen.

Verhalen van jongeren