HomeGrote plannenCoevorden Concert Reeks

Coevorden Concert Reeks

Tijdens het culturele jaar organiseren we vier grote concerten. Daar doen verschillende verenigingen, individuen en groepen uit de hele gemeente aan mee. Jong en oud, modern en klassiek, soms samen met professionals. We ontdekken onverwachte manieren van samenwerken. En iedereen kan mee doen!

Gedacht wordt aan de volgende concerten. De data, locaties en invullingen kunnen veranderen:

Concert van het Levenslied (aug/sept 2021)

Heb jij iets te vertellen? Schrijf je eigen levenslied! Dat mag je zelf doen. of met professionele begeleiding. We helpen graag. Ook het opvoeren doe je of zelf, of dat doet een professionele bekende (volks)zanger. In het Drents, in het Nederlands of in een andere taal, dat maakt niet uit. Muzikanten begeleiden zangers: een orkest, een koor, een band of a capella, alles is mogelijk. Een mogelijke locatie voor dit concert is de Haven in Coevorden of het Van Heutszpark in Coevorden.

Wereldconcert (april 2022)

Een concert gericht op de vele culturele achtergronden van de mensen in de gemeente. Diverse talen van over de hele wereld komen voorbij, maar ook ons eigen Drents. Diverse muziekstijlen vanuit de hele wereld zijn te horen. Ze vormen een bonte mengeling in een hartverwarmend geheel. Hiervoor zoeken we een locatie in één van de dorpen van de gemeente.

The Battle (zomer 2022)

Durf jij het aan? Schrijf jij je eigen songtekst? En misschien ook je eigen muziek? Pop-rappers, Nederhoppers, dj’s, singer-songwriter, allemaal zijn jullie welkom om ‘the battle’ aan te gaan op het podium. Heb je wel een liedje, maar geen band of zelfs orkest? Geen probleem, we koppelen graag. Heb je hulp nodig bij het schrijven van je song? Ook geen probleem, met een workshop teksten schrijven gaat het vast lukken. Samen met bekende artiesten uit de regio maken we er een onvergetelijk concert van. We zoeken een locatie in één van de dorpen van de gemeente.

Song Sing-a-long (sept 2022)

Goede muziek is van alle tijden. Maar hoe vaak horen we de muziek van vroeger nog? Een ode aan de liedjes en muziek van toen, dat is het plan. Herkenbare melodieën en versjes waarvan je de tekst zo (weer) meezingt. Nostalgie uit die goeie ouwe tijd. Liedjes met een verhaal, muziek met zoete herinneringen, ontroerend, ludiek, van eigen bodem en van over de grens. Ook dit willen we graag doen in één van de dorpen van de gemeente.

Wie organiseert deze concerten?

De organisatie bestaat per concert uit vertegenwoordigers van het kernteam Culturele Gemeente en een aantal vrijwilligers per concert. Ook kunnen hierbij verenigingen/stichtingen aanhaken.

Wie kunnen meedoen?

Vrijwel iedereen kan meedoen. We zoeken:

  • Vrijwilligers voor de organisatie;
  • Musici: muziekverenigingen, bandjes, individuen;
  • Koren en/of individuele zangers/zangeressen;
  • Dansinstituten en individuele dansers (amateurs) van verschillende leeftijden;
  • Lokale/regionale dienstverleners en helpers voor licht, geluid, podium, beveiliging, enzovoort;
  • Overige vrijwilligers voor onder andere decorbouw, kaartverkoop en -controle, gastdames/heren, techniek, PR< hand- en spandiensten, foto- en filmopnames, schoonmaak- en opruimwerkzaamheden, op- en afbouw, horeca activiteiten.

Wil jij meedoen?

Meld je dan aan via het contactformulier en geef daarbij aan voor welk concert(en) en/of organisatie(s) de aanmelding is en wat je graag zou willen doen.

Concertreeks
Zo zou het er uit kunnen zien.