HomeCulturele gemeenteWat gaan we doen?

Wat gaan we doen?

‘Verbonden in verhalen’ is het thema voor het culturele jaar. Er zijn vier pijlers: Verbinden, Verhalen, Vieren en Versterken.

Verbinden

Cultuur vier je niet alleen, dat doe je samen! Samen met de inwoners is de basis gelegd voor het programma. En we hebben grote plannen! Die werken we uit met diverse (professionele) partijen uit de culturele sector. Het programma staat nog niet vast. Voor goede ideeën blijft altijd ruimte. We blijven in gesprek met actieve inwoners, amateurs, kunstenaars, ondernemers, scholen en cultuurpartners. Doe ook mee en kijk waar je kunt aanhaken!

Verhalen

Coevorden heeft een rijke historie vol verhalen. Allemaal de moeite waard om te vertellen en te beleven. Dit waardevolle verleden staat mede centraal in het culturele jaar.

Vieren

In het jaar 2022 vieren we ook de bevrijding van Coevorden. Het is dan 350 jaar geleden dat de stad Coevorden in 1672 is ontzet. Een belangrijk moment in de geschiedenis om te herdenken en te vieren. Voor meer informatie over het jaar 1672, zie Coevorden en het jaar 1672.

Versterken

Met ons huidige erfgoed en culturele aanbod en met de activiteiten in het culturele jaar leggen we een fundament voor de toekomst. Cultuur geeft vorm aan de identiteit van Coevorden. het is een gemeenschappelijke taak om de culturele ambities en doelstellingen op lange termijn te realiseren. Een taak waarbij de gemeente de cultuursector, de bewoners, maar ook het onderwijs, maatschappelijke organisatie, gemeentemarketing en het bedrijfsleven heel hard nodig heeft.

Samenwerking versterkt! Samen maken we de gemeente.

Voor een uiteenzetting van de grote plannen, kijk op de pagina Programma.

Samen maken we plannen
Roelie tijdens één van de bijeenkomsten