HomeAgendaEendagsNationale Vrouwendag
Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit agenda is voorbij.

Nationale Vrouwendag

6 maart 2022

Op zondag 6 maart zijn er verschillende activiteiten te doen rondom Nationale Vrouwendag. Bekijk ze hieronder:

Schilderen met als voorbeeld “Grote bloemen van Georgia O’Keeffe”
O’Keeffe wordt wel de ‘Moeder van het Amerikaanse modernisme genoemd en is bekend om haar schilderijen van uitvergrote bloemen, wolkenkrabbers in New York en landschappen in New Mexico.

Iedereen kan mee schilderen, er is begeleiding aanwezig, dus schroom niet om mee te doen. Voorbeelden van bloemen zijn aanwezig, maar je mag ook zelf een voorbeeld van een bloem meenemen. Ook schilders benodigdheden zijn aanwezig, maar je mag natuurlijk ook je eigen spullen mee brengen.

Tijd:                13.00-17.00 uur
Plaats:              Kunst op Vijf, Sallandsestraat 5, Coevorden
Kosten:            geen

Workshop Spoken Word
Ben je een beginnende schrijver en wil je leren hoe je jezelf op een podium kunt presenteren? Vind je het leuk om gedichten of verhalen te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? De workshop ‘Spoken word’ laat je kennismaken met het schrijverschap en het voordragen van (je eigen) teksten. De workshop zal onder andere bestaan uit een aantal leuke schrijfopdrachten die je als schrijver op weg helpen en, voor wie wil, het bestijgen van het podium.

De workshop wordt gegeven door Eva Broekman (2000). Zij is schrijver, dichter, spoken word-artiest en danser. Eva is sinds 2018 actief als lid van de gemeentedichters Emmen en ze won in 2019 de tweede prijs van Kunstbende categorie Taal. Begin 2021 bracht ze haar eerste bundel ‘Overpeinzers’ uit. De workshop wordt gegeven door Eva Broekman (2000).

Tijd:                13.00-14.15 uur
Plaats:              Het Arsenaal, Coevorden
Kosten:            geen
Maximaal:       aantal deelnemers 15, vol is vol.

Karakteristieke fotografie
Fotograaf Rudi Huisman komt op zondagmiddag in het Stedelijk Museum om vrouwen op zijn karakteristieke manier te fotograferen. Deze activiteit wordt gecombineerd met andere activiteiten in het Arsenaal van onder andere de bibliotheek en de Hofpoort gevraagd om tussen 13.00 en 16.00 uur

Tijd:                13.00-16.00 uur
Plaats:              Het Arsenaal, Coevorden
Kosten:            geen

Workshop muziek
De uit Drenthe komende zangeres, songwriter, schrijfster en producent Martije Lubbers start om 15.00 uur voor Hofpoort met een workshop.

Tijd:                15.00-16.00 uur
Plaats:              Het Arsenaal, Coevorden
Kosten:            geen
Maximaal:       aantal deelnemers 15.

 

 

Gegevens

Datum:
6 maart 2022
Agenda Categorie: