HomeAgendaEendagsMariavespers
Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit agenda is voorbij.

Mariavespers

10 oktober 2021, 15:30

‘Oude muziek voor nu’, dat is de slogan van het Margaretha Consort. Dit is het ensemble dat op 10 oktober Monteverdi’s Maria Vespers uitvoert in de Nederlands Hervormde kerk te Coevorden.

De Mariavespers is de naam van een verzameling muziekstukken voor zangstemmen en instrumenten. Het is meerstemmige kerkmuziek en wordt Monteverdi’s visitekaartje met eeuwigheidswaarde genoemd. Er wordt wel gezegd dat wat de Matthäus Passion van Bach is voor de protestanten, is de Maria Vespers van Monteverdi voor de katholieken. Hoe het ook zij, liefhebbers van oude klassieke muziek hebben interesse in beide. Na optredens in Zutphen en Zwolle komt het Margaretha Consort in oktober goed opgewarmd en ingespeeld naar Coevorden in de fraaie NH-kerk. Deze kerk wordt gekenmerkt door zijn sobere interieur en superieure akoestiek en is elk jaar thuisbasis voor vijf zomerse orgelconcerten.

Een kleine twintig jaar nadat de Spanjaarden Coevorden hadden belegerd, werd in 1610 het muziekstuk de Mariavespers in Venetië uitgegeven. Hoe passend is het niet dat dit prachtige muziekwerk wordt uitgevoerd in de periode dat Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe is. Dankzij de Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld kan het woord Musiceren worden toegevoegd aan de pijlers Verbinden, Verhalen, Versterken en Vieren.

Kijk voor meer informatie op de website.

Gegevens

Datum:
10 oktober 2021
Tijd:
15:30
Agenda Categorie:
Site:
https://klaastaal.nl/mariavespers/