HomeAgendaTentoonstellingenLichtkunstroute Glasvezel – In de vezels
Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit agenda is voorbij.

Lichtkunstroute Glasvezel – In de vezels

3 maart 2022 - 6 maart 2022

De komst van glasvezel in de dorpen van de gemeente Coevorden is het resultaat van een enorm bevlogen bewonersinitiatief: Glasvezel Zuidenveld. Glasvezelinternet verbindt de inwoners van de dorpen niet alleen op een nieuwe manier met elkaar, maar ook met de rest van de wereld. Het lichtkunstproject viert de oplevering van het glasvezelnetwerk. Bovendien symboliseert het de verbinding en kracht van het licht dat door de vezels schiet. 

Stichting Glasvezel Zuidenveld werkte met zeven aanleggebieden. In elk van deze gebieden komt één lichtkunstwerk. Bezoek het kunstwerk in uw eigen gebied of verken er meerdere per fiets of auto. Het gaat erom dat in al die zeven gebieden tegelijkertijd een lichtkunstwerk staat te stralen, zo zijn we verbonden met elkaar. De locaties zijn (de omgeving van) Oosterhesselen, Steenwijksmoer, Dalerveen, Dalen, Sleen, Noord-Sleen en Zweeloo. De exacte locaties van de kunstwerken worden later bekend gemaakt. 

De lichtkunstinstallaties worden verzorgd door Stichting Media Art Friesland en het bijbehorende LUNA Collective. De lichtkunstenaars hebben zich laten inspireren door de dorpen en landschappen van onze gemeente. De kunstwerken zeggen daardoor iets over de eigenheid van het gebied. Die eigenheid zit ook bij de bewoners ‘in de vezels’; het zijn woonplaatsen om trots op te zijn. 

De lichtkunstwerken zullen te zien zijn van donderdag 3 t/m zondag 6 maart 2022. Op donderdag 3 maart wordt de manifestatie feestelijk geopend in Oosterhesselen. Kinderen uit Oosterhesselen krijgen daarbij een speciale rol. Deze avond is een mooi moment om alle medewerkers en vrijwilligers van het glasvezelproject in het (kunstige) zonnetje te zetten! Genodigden ontvangen hiervoor een uitnodiging. De lichtkunstwerken zijn alle avonden gratis te bezoeken. Ze gaan aan zodra het donker is. 

* Het programma is onder voorbehoud van de dan geldende corona-maatregelen. 

Gegevens

Begin:
3 maart 2022
Einde:
6 maart 2022
Agenda Categorie: