HomeAgendaEendagsLezing Vilan van de Loo over van Heutz
Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit agenda is voorbij.

Lezing Vilan van de Loo over van Heutz

28 augustus 2022, 15:00 - 17:00

Vilan van de Loo (auteur van meer dan dertig boeken, schrijfcoach, neerlandica) beschreef in Uit naam van de majesteit het leven van generaal J. B. van Heutsz. Deskundig, volledig, inlevend, meeslepend. Misschien is Van Heutsz de bekendste en tegelijk de meest omstreden militair in de vaderlandse geschiedenis. Op basis van een vloed aan bronnen reconstrueert Van de Loo zijn leven. De generaal had vooraanstaande bewonderaars (zoals oud-koninginnen Wilhelmina en Emma) maar ook vele vijanden.
Zondag 28 augustus 2022, 15.00 uur
De Fabriek, Sint Jansstraat 4, 7741 HB Coevorden, 0524 820 382
Entree: € 5,- t/m 18 jaar; € 10,- 19 jaar en ouder; kaarten verkrijgbaar via zuidenveldcultureel@gmail.com.

Het in 2020 verschenen boek over Van Heutsz past naadloos in de recente ontwikkelingen in de discussies over historische figuren en gebeurtenissen die in een minder flosrissant daglicht zijn komen te staan. Gaan we bewonderen of besmeuren? Of iets ertussenin? Het Rijksmuseum past informatiebordjes bij dubieuze historische prenten aan. Aan praattafels gaat het ineens om vragen als: ‘Hoe gaan we om met de figuur van Zwarte Piet?’ ‘Past de Gouden Koets met zijn discriminerende afbeeldingen nog wel bij Prinsjesdag?’
Onze verschillende visies op historische feiten zijn voer voor een discussie die zondag 28 augustus 2022 om 15.00 uur op tafel zal komen in De Fabriek te Coevorden. Zowel in de presentatie van Vilan van de Loo als ook in het daarna te houden stadsgesprek is er ruimte voor meningen, ideeën en invalshoeken. Kaarten bestellen bij: zuidenveldcultureel@gmail.com.

 

Gegevens

Datum:
28 augustus 2022
Tijd:
15:00 - 17:00
Agenda Categorie:

Locatie

Theater De Fabriek, Coevorden
Sint Jansstraat 4
Coevorden,