HomeAgendaEendagsconcert The Armed Man
Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit agenda is voorbij.

concert The Armed Man

6 november 2022

Concert The Armed Man is een indrukwekkend muziekproject. Het concert wordt op 3, 4, 5 en 6 november 2022 uitgevoerd in de sporthal in Oosterhesselen. Het belooft een adembenemende avond te worden.

De avond wordt geopend door Arjan Ekkel met zijn indrukwekkend verhaal over zijn ontvoering tijdens zijn werk voor Artsen Zonder Grenzen in de Russische deelstad Dagestan. Daarbij vertelt hij tevens dat muziek één van de dingen is die hem door deze tijd heeft heen geholpen. Zijn aansprekende nummers zal de fanfare samen met zanger Justin Ripassa uit Emmen ten gehore brengen.

Vervolgens zal  een projectkoor van maar liefst 100 zangers en zangeressen en een orkest bestaande uit 50 muzikanten en diverse solisten invulling geven aan een prachtig concert The Armed Man. The Armed Man staat voor alles waar we voor staan: vrijheid, verbinding, tolerantie en alles waar we niet voor staan; onderdrukking, discriminatie. Het is een vredesmis (A mass for Peace) geschreven door Karl Jenkins. Hij schreef het stuk voor het Royal Armouries museum ter gelegenheid van de feesten naar aanleiding van het nieuwe millennium. Het stuk werd voor het eerst uitgevoerd in 2000 in Londen. Het is opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis. Het gehele muziekstuk wordt begeleid door filmbeelden in combinatie met zang en orkest.

Het concert vindt plaats in de sporthal in Oosterhesselen. De kaarten zijn te koop via deze link.  Daarnaast kunt u kaarten verkrijgen bij Spar Robben in Oosterhesselen. De verkooppunten zullen nog verder uitgebreid worden.

Gegevens

Datum:
6 november 2022
Agenda Categorie: