HomeAgendaEendagsConcert in Vrijheid van Vocalin Drenthe
Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit agenda is voorbij.

Concert in Vrijheid van Vocalin Drenthe

14 mei 2022, 20:00 - 22:00

Vocalin Drenthe voert het Requiem van Fauré en een aantal delen van The Peacemakers van Sir Karl Jenkins uit en staat onder leiding van dirigent Roelof Bosma.

Solisten en begeleiding
De solisten zijn: Varvara Tishina, sopraan en Jasper Schweppe, bariton.
Karel van den Berg (orgel) en het Ensemble Conservatoire (symfonieorkest) verzorgen tijdens het concert de begeleiding.
De concerten van Vocalin Drenthe hebben altijd een bijzonder karakter. Veelal worden meerdere kunstdisciplines betrokken bij de concerten.

Coevorden
Het concert in Coevorden op 14 mei staat in het teken van verbinding en verhalen. Hermien Boesjes en een voorleeskampioen van één van de scholen zullen in het Drents met korte verhalen en gedichten de geschiedenis van Coevorden vertellen. Ook is Radio Coevorden nauw betrokken bij film en interviews die samen met kinderen zijn gemaakt.

Requiem van Fauré
De twee kernwoorden van dit muziekstuk zijn intimiteit en gelukzaligheid. Het Requiem behoort tot de bekendste werken van de Fransman Gabriel Urbain Fauré, die jarenlang als koordirigent en organist verbonden was aan de Madeleinekerk in Parijs.

The Peacemakers van Sir Karl Jenkins
Vocalin Drenthe zingt delen uit dit werk die gebaseerd zijn op teksten van onder andere Maarten Luther King, Francisus van Assisi, Mandela, Gandhi en Anne Frank en op muziek zijn gezet door Sir Karl Jenkins. Hij draagt dit werk op ‘aan allen die zijn gevallen in een gewapend conflict, met name onschuldige burgers’. Vele aspecten van het begrip Vrede passeren de revue, waardoor het een prachtige ode aan de vrede is.

Locatie: Grote kerk, Kerkstraat 6 in Coevorden

Tijdstip aanvang: 20.00 uur

Toegangsprijs: €20,00 euro p.p. online te bestellen via www.vocalindrenthe.nl

Gegevens

Datum:
14 mei 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Agenda Categorie:

Locatie

Coevorden